Anul trecut anuntam organizarea unei expeditii eveniment alaturi de Alex Gavan pentru urcarea vulcanului Kilimanjaro, cel mai inalt munte din Africa. Totul parea destul de indepartat, insa iata ca timpul a trecut rapid si pentru temerarii care urmeaza sa porneasca maine spre Tanzania, aceste ultime ore trec foarte incet. Toti sunt foarte nerabdatori sa porneasca in aceasta aventura africana care va incepe maine 11 August si va dura pana pe 22 August.

In urma cu 2 saptamani toata gasca s-a cunoscut intr-un weekend petrecut in Piatra Craiului acolo unde Alex si eu am facut o prezentare a traseului Machame pe care se va urca. Am discutat despre echipament, medicamente, probleme de altitudine iar experienta unui om de munte precum Alex Gavan este foarte importanta in pregatirea pasilor pentru reusita unei astfel de expeditii. Desigur ca ne-am incercat si conditia fizica pe un traseu prin masivul Piatra Craiului.

Mult succes tuturor si speram ca intreg grupul va avea parte de o experienta minunata si ca vor ajunge pe Uhuru Peak in dimineata zilei de 19 August. Va vom tine la curent cu detalii pe pagina de facebook Explore Travel si Alex Gavan.

Kilimanjaro Training

Kilimanjaro Training - poza Razvan Rudeanu

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilimanjaro Training

Pregatire in Piatra Craiului - poza R. Rudeanu

 

 

 

 

 

 

 

 

Alex Gavan_Muntele Piatra Craiului

Alex pe creasta - poza R. Rudeanu

 

 

 

 

 

 

 

 

Romani pe Kilimanjaro - poza Dragos Pirnog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Explore Travel pe varful Kilimanjaro - poza Dragos Pirnog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

2 comentarii la articolul “Expeditie Kilimanjaro alaturi de Alex Gavan”

  1. Sa speram ca de aceasta data Alex Gavan va reusi sa ajunga in varful Kilimanjaro. Stiu ca a mai avut probleme in expeditiile anterioare.

  2. Explore says:

    Expeditia s-a incheiat cu succes. Am postat poze pe pagina de facebook a agentiei alaturi de comentariile participantilor. Alex si participantii la expeditie au ajuns pe varf, exceptie facand o persoana care s-a oprit la Stella Point.
    Este adevarat ca la ultima sa expeditie in Himalaya in primavara a fost obligat sa coboare insa in Octombrie 2011 a urcat pe Manaslu (8156 metri) fiind cel de-al patrulea varf de peste 8000 atins fara oxigen suplimentar. In Primavara 2012 multe expeditii organizate in Himalaya s-au incheiat fara succes din cauza vremii foarte proaste, existand si multe victime. Muntele nu pleaca nicaieri …este o vorba pe care daca ai urcat pe munte o intelegi foarte bine.

Raspunde

Security Code: